Planerar du att renovera badrummet? Vid en badrumsrenovering kommer du att ställas inför många val. Ska du ha kakel eller plastmatta? Ljust och fräscht eller mörkt och mustigt? Badkar eller dusch? Här ska vi titta närmare på alternativen dusch eller badkar när du ska utföra en renovering av badrum göteborg.

Badrummets storlek

Har du ett litet badrum är en dusch det rimliga alternativet. I ett badrum ska du ju också få plats med andra badrumsmöbler och ett badkar tar upp en hel del av golvutrymmet. Det finns dock mindre badkar och även så kallade sittbadkar på marknaden. Har du ett litet badrum men ändå väldigt gärna vill ha ett badkar kan det vara värt att titta och mäta ordentligt innan du helt utesluter badkarsalternativet. Har du däremot ett riktigt stort bad kanske du kan få plats med både ett badkar och en dusch.

Familjen och husdjur

En familj med små barn brukar uppskatta ett badkar. De flesta barn gillar att bada och ett bad på kvällen kan ingå i kvällsrutinen. Köp gärna lite badleksaker som barnen kan leka med i badkaret. Det finns också särskilda tvål och schampon att köpa som är skonsamma mot barnens känsliga hud. Ett badkar kan också vara ett bra alternativ till dig som har husdjur. I ett badkar kan du enkelt duscha och tvätta av husdjuret. Ett äldre par som ska renovera badrummet bör istället satsa på en dusch. Det kan nämligen vara ganska knepigt att ta sig i och ur ett badkar när man är äldre. En dusch är då ett mycket enklare alternativ och om det skulle behövas kan man också sätta in en duschpall i duschen.

Din badrumsbudget

När du ska renovera badrummet är det viktigt att du gör en budget. På så sätt kan du hålla koll på kostnaderna och få ett badrum som passar din ekonomi. En dusch är vanligtvis ett billigare alternativ än ett badkar. Det kan dock vara värt att åka runt till olika butiker som säljer badrumsinredning och kolla deras priser och reor. Om du inom en ganska nära framtid ska sälja din bostad kan andrahandsvärdet bli lite högre med ett badrum med en dusch.

Avkoppling efter en lång dag

De flesta av oss lever ganska stressade liv där mycket ska hinnas med varje dag. Vi behöver därför skapa oss luckor för lugn och ro i vardagen. Ett skönt och varmt bad kan vara just en sådan stund som ger den där välbehövliga och härliga avkopplingen. Kan ett bad ge dig en paus i vardagen kan ett badkar därför vara välinvesterade pengar. För att göra badet lite extra lyxigt kan du köpa ett badsalt eller eteriska oljor. Tänd gärna några ljus också och sätt på din favoritmusik. Perfekt för att skapa en spakänsla hemma i badrummet!